Историята на ZuPreem® започна с една  – идея, която промени начина, по който разглеждаме ролята на храненето в живота на всички  животни. Идеята беше революционна и в същото време много проста. Преминала през три поколения, тази идея продължава като мисията на марката ZuPreem днес и нейната водеща сила в продължение на почти 100 години.

Поколения с ангажимент към науката за животните

Идеята за по-добро хранене на животните започва във ветеринарната медицина през 1928 г., когато Марк Л. Морис, DVM, основава болницата за животни Raritan, втората малка болница за животни в Съединените Щати. Д-р Морис откри, че болните кучета и котки могат да бъдат лекувани чрез смяна на диетата си – промени, които понякога премахват или добавят хранителни елементи в диетата си, в зависимост от тяхното състояние или заболяване.

Болница за Животни Raritan през 1928 г., в която са формулирани оригиналните диетични рецепти на Хил. Този принос към храненето на животните в крайна сметка доведе до разработването на линията ZuPreem за диети, която се предлага днес в световен мащаб.

В болницата за животни на Raritan д-р Морис формулира началото на линията продукти на рецепта Diet® за болни кучета и котки. Тези продукти включват диети за бъбречни заболявания, сърдечни заболявания и чревни проблеми. Д-р Морис предал ангажимента си да подобри живота на животните чрез правилно хранене на сина си, Марк Л. Морис Др.

Д-р Марк Морис-младши продължи работата на баща си, като разшири линията на рецепта Diet® на Хил, за да включи редуциращи здравословни, диети за лечение на заболявания на пикочните пътища и по-късно формулиране на научно-диетични продукти за превенция на свързани с храненето заболявания при здрави кучета и котки. Марката Science Diet за хранене на кучешки и котешки животни се превърна в стандарт за качествени хранителни продукти в световен мащаб.

В ZuPreem, предоставяйки на нашите собственици на птици възможно най-добрата информация за храненето и здравето на птиците, винаги е на първо място. Ето защо ние си партнираме с експерти в областта на ветеринарната медицина, за да ни донесат най-новите аспекти на храни и храненето. Нашите ветеринарни партньори ни помагат да създадем програми за здравословно хранене, да разработваме нови продукти и да информираме собствениците на птици за цялостното здраве на животните.

Запознайте се с нашите ветеринарни партньори и научете повече за осигуряването на най-добрата храна и грижа за птицата.

ZuPreem® Диети за екзотични животни – изключителни диети за изключителни животни®

Точно както оригиналните рецептурни диети се развиха от необходимостта от по-добро хранене за кучета и котки, така и ZuPreem линията от продукти.

Радваме се, че вдигнахме телефона преди 50 години и говорихме с директор на зоологическата градина, който искаше да проучи различен начин да храни животните в колекцията на зоопарка. Нашият отговор стартира с марката ZuPreem и завинаги промени начина, по който и как се хранят тези необикновени животни.

Днес, доверените, най-продаваните маркови продукти на ZuPreem се намират в магазините за продажба на дребно за домашни любимци, ветеринарните клиники, зоологическите градини и местата за отглеждане по целия свят.